Stempelaccesoires

Het zijn de vele kleine helpers, zoals stempelhouders, die het dagelijkse werk vergemakkelijken. Schone stempelhangers horen daar zeker bij.

 1. cleaner StazOn
  Cleaner StazOn

  Cleaner voor het reinigen van stempels

  7,22
 2. Stempelhanger
  Trodat Stempelhanger 10

  Stempelhanger voor 10 handstempels.

  18,51

Stempelaccesoires

Het zijn de vele kleine helpers, zoals stempelhouders, die het dagelijkse werk vergemakkelijken. Schone stempelhangers horen daar zeker bij.

Stempelhouders voorkomen rommel op het bureau

Niet-zelfinktende stempels hebben geen veegbescherming op de stempelzijde. Natte inkt die overblijft na het afdrukken kan overal waar een stempel wordt neergelegd een deel van een afdruk achter laten. Zet je de handstempel echter terug in de gebogen uitsparing op de stempelhouder, dan blijft het drukvlak contactvrij.

De resterende stempelinkt op de stempel die pas is neergezet, kan het gebied eromheen vervuilen en trekt zelfs de kleinste vuildeeltjes naar het afdrukoppervlak. Bij elke verdere afdruk kan het eigenlijk perfecte beeld van de postzegel vervuilen. Vingercontact met de vuile kantoorhulp is ook niet bepaald prettig.

Een lukrake wirwar van stempels die steeds weer nodig zijn en die niet aan de stempelhouder hangen, leidt tot een constante zoektocht naar de stempels die net nodig is. Tijd gaat verloren en leidt tot fouten.

De vormen van stempeldragers zijn beperkt

De stempelhouder met één of twee draaiplateaus is van metaal en meestal gepoedercoat. Een houten stempelhouder zoals die vroeger bestond is geen optie, die wordt snel vies.

Tot tien stempels hebben een vaste en handige plaats met goed zicht op hun opschrift.

 

Stempelcleaner

Onze stempelcleaner is vooral geschikt voor de StazOn inkt, maar uiteraard kunt u er ook inkten op waterbasis mee verwijderen op de stempel.