Losse lakzegelstempel gravure

Een lakstempelgravure is een decoratieve en traditionele manier om een afbeelding, zoals een familiewapen, logo of andere ontwerpen, op een zegel te graveren. Deze gravures worden gemaakt met behulp van een CNC-machine, die zorgt voor nauwkeurige en gedetailleerde gravures.

 1. Lakstempel gravure Ø 15 mm
  Lakstempel gravure Ø 15 mm

  Eindstuk met gravure voor lakstempel.

 2. Lakstempel gravure Ø 20 mm
  Lakstempel gravure Ø 20 mm

  Losse gravure voor lakzegelstempel

 3. Lakstempel gravure Ø 25 mm
  Lakstempel gravure Ø 25 mm

  Lakzegel eindstuk met gravure naar keuze

 4. Lakstempel gravure Ø 30 mm
  Lakstempel gravure Ø 30 mm

  Gravure met eigen ontwerp voor lakzegelstempel

 5. Lakstempel gravure Ø 35 mm
  Lakstempel gravure Ø 35 mm

  Eindstuk met gravure met eigen opdruk.

 6. Lakstempel gravure Ø 40 mm
  Lakstempel gravure Ø 40 mm

  Uiteinden van lakstempel incl. eigen gravure

 7. Lakstempel gravure Ø 45 mm
  Lakstempel gravure Ø 45 mm

  Grootste formaat gravure t.b.v. lakzegelstempel

Losse lakzegelstempel gravure

Een lakstempelgravure is een decoratieve en traditionele manier om een afbeelding, zoals een familiewapen, logo of andere ontwerpen, op een zegel te graveren. Deze gravures worden gemaakt met behulp van een CNC-machine, die zorgt voor nauwkeurige en gedetailleerde gravures.

Een extra lakstempelgravure

Heeft u al een lakstempel van hetzelfde merk? Dan kunt u volstaan met 1 houder en de losse lakstempelgravures onderling wisselen. Hetzelfde geld uiteraard ook voor als de gravure niet meer bruikbaar is. Schaf dan een losse nieuwe gravure aan.

 

Hoe wordt een lakstempelgravure gemaakt?

Het proces begint wanneer de klant een bestand in zwart-wit upload bij het formaat van de lakstempel naar keuze. Dit kan een digitaal ontwerp zijn dat is gemaakt met behulp van grafische software of een scan van een goede afbeelding. Het bestand wordt vervolgens bij ons geïmporteerd in de CNC-machine, die de afbeelding in een digitaal formaat leest.

De CNC-machine maakt gebruik van een speciaal gereedschap, zoals een frees of een graveerbit, om de afbeelding in het oppervlak van de zegel te graveren. Het gereedschap beweegt zich nauwkeurig over het oppervlak volgens de instructies die zijn geprogrammeerd in de machine. Hierdoor wordt de afbeelding stap voor stap in het materiaal gegraveerd.

De CNC-gravure zorgt voor een hoge mate van precisie. Het maakt het mogelijk om complexe ontwerpen met fijne details en scherpe lijnen te graveren, wat resulteert in een indrukwekkend eindproduct. Of het nu gaat om een familiewapen, bedrijfslogo of een andere afbeelding, de CNC-machine kan de gewenste gravure nauwkeurig reproduceren.

Lakstempelgravures zijn populair voor verschillende toepassingen. Ze worden vaak gebruikt voor het verzegelen van enveloppen, uitnodigingen, certificaten, wijnflessen, geschenkverpakkingen en nog veel meer. Ze voegen een vleugje elegantie en persoonlijkheid toe aan elk item en kunnen een gevoel van traditie en authenticiteit creëren.

Met behulp van CNC-technologie kunnen lakstempelgravures efficiënt en consistent worden geproduceerd. Het maakt het mogelijk om aan de specifieke eisen van klanten te voldoen en unieke ontwerpen te creëren. Of het nu gaat om een enkel exemplaar of een grotere hoeveelheid, de CNC-machine biedt een betrouwbare en nauwkeurige oplossing voor het graveren van lakstempels.

Lakstempelgravures voor zakelijk en privégebruik

Lakstempels met gravures worden vaak gebruikt voor formele gelegenheden, zoals huwelijken en zakelijke evenementen. Ze voegen een vleugje elegantie en stijl toe aan uitnodigingen en enveloppen. Door het gebruik van een familiewapen of bedrijfslogo op de lakstempelgravure wordt de verbondenheid met de tradities en waarden van de familie of het bedrijf benadrukt.

Naast formele gelegenheden worden lakstempels ook gebruikt voor brandingdoeleinden. Bedrijven kunnen hun logo's op de gravure laten plaatsen en deze vervolgens gebruiken om hun documenten, verpakkingen en producten te voorzien van een uniek en herkenbaar merkteken. Dit draagt bij aan de professionele uitstraling en versterkt de merkidentiteit.

Een ander veelvoorkomend gebruik van lakstempelgravures is in de kunst- en ambachtswereld. Kunstenaars en ambachtslieden gebruiken deze gravures om hun creaties te markeren en personaliseren. Of het nu gaat om het ondertekenen van een schilderij, het merken van handgemaakte producten of het toevoegen van een artistiek element aan verschillende projecten, lakstempels zijn een waardevol gereedschap.

Bij het vervaardigen van lakstempelgravures met een CNC-machine is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van het materiaal. Het gebruik van duurzame en hoogwaardige materialen zorgt voor een langdurig en mooi resultaat. Bovendien moet het ontwerp zorgvuldig worden gecontroleerd en aangepast aan de specificaties van de CNC-machine om ervoor te zorgen dat de gravure nauwkeurig wordt weergegeven.

Lakstempelgravures hebben een rijke geschiedenis en zijn nog steeds een gewaardeerde en gewenste decoratieve techniek. Met de moderne CNC-technologie kunnen producenten deze traditie voortzetten en klanten voorzien van prachtige en op maat gemaakte lakstempels. Of het nu gaat om een familiewapen, bedrijfslogo of een ander ontwerp, een lakstempelgravure is een tijdloze en elegante manier om een unieke stempel achter te laten.