Brandstempel laten maken voor hout, leer, kurk en kunststof

Een elektrisch brandstempel wordt gebruikt voor permanente markering op hout, kunststof, leer en kurk. Brand stempels worden in verschillende beroepen gebruikt om het bedrijfslogo op eigendommen te markeren.

In slechts een paar stappen kunt u uw brandstempel met eigen logo en tekst ontwerpen of uploaden. Een brandstempel bestellen was nog nooit zo gemakkelijk. Levertijd ca 5 werkdagen.

Brandstempel laten maken voor hout, leer, kurk en kunststof

Een elektrisch brandstempel wordt gebruikt voor permanente markering op hout, kunststof, leer en kurk. Brand stempels worden in verschillende beroepen gebruikt om het bedrijfslogo op eigendommen te markeren.

In slechts een paar stappen kunt u uw brandstempel met eigen logo en tekst ontwerpen of uploaden. Een brandstempel bestellen was nog nooit zo gemakkelijk. Levertijd ca 5 werkdagen.

Goedkope brandstempel

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een goedkope brandmerk stempel van een topkwaliteit? Dan vindt u hier deskundig advies en een uitstekende service. De brandstempel prijs is daarbij ook van belang. Wilt u een brandstempel kopen let dan goed op het formaat. Wij bieden u de ALK, HLP en de S-serie.

Onze electrische brandstempels hebben een opwarmtijd van slechts acht tot tien minuten. Alleen de S-serie met de dubbele handgreep heeft vanwege het grote oppervlak ongeveer een kwartier nodig om op de juiste temperatuur te komen.

Een markering met een brandstempel vervaagt niet en is voor altijd. Behalve een nostalgische uitstraling brand je ene afbeelding in het materiaal en is deze niet meer weg te wissen. Inktafdrukken met kleur daarentegen vervagen in zonlicht, verdwijnen met schuren en lossen op met reinigingsmiddelen.

Een brandmerk met een eigen tekst of afbeelding ziet er altijd als nieuw uit en is onuitwisbaar. Een logo brandmerk kan ook heel mooi zijn en een echte "indruk" achterlaten. U zult er snel achter komen: "Mijn brandmerk laat een blijvende indruk achter" zowel in het hout als in de aandacht van uw klanten.

 

Brandstempel zelf maken online

Maak zelf online uw ontwerp voor de brandstempel. Kies een brandstempel uit en klik op "ontwerpen". Start met het maken van de afdruk of upload een bestaand bestand met een resolutie van minimaal 600 dpi in PDF, TIF (F), BMP of AI/EPS formaat. Kies een duidelijk zwart-wit motief zonder kleurscharkeringen of rasters.

Cijfers, symbolen en letters zijn ook mogelijk om een ​​personal brandstempel voor kunststof, hout, leer of kurk te maken. Op basis van ervaring adviseren wij u om het ontwerp eenvoudig te houden. Niet teveel dunne lijntjes vlak bij elkaar en zeker geen rasters.

Op basis van uw ontwerp produceren onze experts de brandplaat in een ronde, rechthoekige of vierkante vorm volgens de hoogste normen van vakmanschap.

Wij vervaardigen onder andere ook brandstempels met het IPPC-logo dat in de hout- en verpakkingsindustrie vereist is. Op de brandplaat staat de korenaar als IPPC-symbool, het geregistreerde ondernemingsnummer, het soort behandeling en de landcode.

 

Brandstempel mogelijkheden

Er zijn heel veel mogelijkheden om een brandstempel te gebruiken. Brandt uw logo op hamburgerbroodjes of vlees. Voor het branden in voeding kunnen wij uw brandstempel tefloneren. In dat geval is het voedselveilig.

Denk ook eens aan het brandmerken van onderzetters of een houten serveerplank. Verras goede klanten met een voortreffelijke fles wijn in een houten kist met uw logo erin gebrand. Maar denk ook aan uw logo in hout branden of op riemen, leren portemonnees of soortgelijke relatiegeschenken.

Een elektrisch brandstempel is zeer geschikt voor het markering van vaten, kratten, pallets en kratten van massief hout. Wij leveren alle soorten brandstempels met uw eigen ontwerp volgens uw ideeën. Het team van www.verheesstempels.nl realiseert uw ideeën in uitstekende kwaliteit tegen aantrekkelijke merkprijzen.

Wattage nodig om de brand stempel stabiel op temperatuur te houden:

- ALK ER 80 voor 80 watt

- ALK 0 t/m 6 voor 125 watt tot 400 watt

- ALK 4 Duo voor 2x300 watt

 

Elektrisch brandstempel

Het geïntegreerde verwarmingselement in de brandstempel bereikt de juiste temperatuur in slechts enkele minuten en houdt het vermogen constant. Met dit brandijzer kunt u permanente, gelijkmatige markeringen aanbrengen in hout, karton, kunststof, kurk en hard rubber.

Afhankelijk van de afmetingen van de brandplaat kunt u tussen de 200 en 800 watt brand stempels bestellen. Als u waarde hecht aan een duurzame verwerking, verwisselbare componenten, bijzonder korte opwarmtijden, dan is de beslissing snel genomen: "Mijn brandstempel komt van Verhees stempels".

Met de meest verkochte ALK brandstempels kunnen markeringen worden aangebracht op grotere hoeveelheden. Ieder formaat heeft een ander 

Wilt u een brandijzer bestellen voor intensief handmatig markeren van diverse houten producten, pallets of kratten, dan is de 800 watt sterke HLP brandijzer voordelig voor uw doel. Als hulpmiddel voor nog grotere oppervlakken zou u een S-Series brandijzer moeten laten maken, dat in slechts tien minuten opwarmt.

Als u een brandstempel koopt wordt de gravure uiteraard meegeleverd. Mocht u extra brandplaten nodig hebben, dan is dat geen probleem. Zolang u binnen het type ALK nr blijft kunnen alle formaten daarbinnen eenvoudig verwisseld worden. Zo kunt u met 1 houder meerdere stempelplaten gebruiken

 

Warmteregelaar voor op kunststof, leer en kurk

Onze brandstempels zijn ingesteld op het brandmerken van hout. Van belang is de druk en de tijd van het branden in het hout. Oefen altijd eerst even op een afvalstukje. Zet op het hout uw brandstempel en geef een lichte druk gedurende een paar seconden.

Voor andere materialen heeft u een warmteregelaar / netspanningsregelaar nodig. Met een warmteregelaar is het zelfs mogelijk om gevoelige materialen te branden. Door het elektrisch vermogen van uw brandstempel te verlagen is deze ook geschikt voor b.v. branden in leer.

Omdat het niet nodig is om meerdere brandtangen te bestellen om verschillende materialen mee te branden, is de aanschaf van een netspanningsregelaar handig. Bovendien verlengt de thermische regelaar de levensduur, omdat de elektrische componenten niet worden blootgesteld aan overmatige of langdurige belasting.

Als u een hoger wattage nodig hebt om grote hoeveelheden te markeren, raden we u aan om een ​​dienovereenkomstig sterker brandstempel te laten maken. Dat kan HLP of een stempel uit de S-serie zijn.

Het te brandmerken materiaal bepaalt de temperatuur die een elektrische brandstempel moet genereren. Veel soorten kurk, leer en kunststof kunnen worden gebrandmerkt tussen 162 °C en 204 °C. Vuren of soortgelijk naaldhout wordt gewoonlijk gebrand op 343°C tot 400°C. Zet het brandijzer op maximaal vermogen om harde kunststoffen en tropisch hout te markeren.

 

Formaat brandmerk

Hoe bepaalt u de juiste maat van de graveerplaat? Trek van alle kanten een millimeter af. Bij een brandplaat van 50 x 50 mm kan het motief tot 48 x 48 mm groot zijn. Neem, als u twijfelt, voor de zekerheid even contact met ons op bij het bestellen.

Denk niet: "Ik ken mijn brandstempel," en ga meteen aan de slag. Een testbranding is essentieel voor elk gebruik van een nieuwe ondergrond! Elke medewerker gaat op een eigen manier om met het branden. Zelfs bij dezelfde temperatuur geven de min of meer sterke druk en de duur van de brandtijd op het substraat totaal verschillende resultaten.

 

Onderhout brandplaat

Hoe onderhoud ik een elektrisch brandplaat? U kunt het gereedschap het beste reinigen, indien nodig, met een nylon borstel. Verwarm de stempel tot ongeveer 100°C om verkoolde houtresten uit de diepte van de fijne gravure los te maken.

Als u niet helemaal tevreden bent met het resultaat, gebruik dan zeer fijn schuurpapier met korrel 800 om eventuele resten te verwijderen. Hiervoor plaatst u de afgekoelde stempelplaat met de graveerzijde op het vochtige schuurpapier en verwijdert u het vuil door deze voorzichtig en bijna drukloos heen en weer te bewegen. Doe dit heel voorzichtig!

Er zitten plastic resten in mijn brandplaat, wat moet ik doen? Week de stempelplaat een nacht in nitro-verdunner. De zeer zacht geworden plastic deeltjes kunnen de volgende dag gemakkelijk worden uitgeborsteld. Als afzonderlijke stukjes zijn vastgelopen, maak ze dan voorzichtig los met een tandenstoker of naald.

Pas op! Het gebruik van een messing- of staalborstel vernietigt de gravure onherstelbaar!

Volgt u de regels goed op dan heeft u jaren lang plezier met deze speciale stempels. Heeft u nog vragen, die u niet op onze website kan vinden, dan kunt u ons bellen of e mailen.