Verdunningsmiddel RM/438

Verdunningsmiddel RM/438

Verdunnings-en reinigingsmiddel RM/438. Ook voor het opfrissen van uw stempelkussen met 438 inkt.

29,20 Incl. btw

Bestel gemakkelijk op rekening en betaal achteraf

 

Verdunnings-en reinigingsmiddel voor de Noris 438 inkt.

De Noris inkt 438 is een zeer snel drogende inkt op basis van alcohol.

 

Het is normaal dat de Noris inkt 438 na enige tijd (soms al uren, dagen) in het kussen begint te drogen. Het beste sluit u de doos direct na gebruik goed, bind er een elastiek omheen om goed te laten sluiten en pakt u het stempelkussen in, in een dichte plastic zak. Zou blijft de inkt het langst goed vochtig.

 

Het is niet de bedoeling dat, na droging, het kussen weer gewoon nabeïnkt wordt.

 

Alleen de alcohol verdampt immers en de pigmenten en de bindmiddelen blijven in het kussen achter. Telkens opnieuw inkt bijvullen verhoogt het percentage van bindmiddelen en pigmenten en vervolgens wordt het kussen kleverig en niet langer bruikbaar om mee te stempelen.

 

Wij adviseren dan ook de 438RM verdunner aan te schaffen. (Dit is tevens een reiniger voor de stempels)

 

Verdeel een beetje van de 438RM over het kussen en vervang zodoende alleen de componenten van het bestanddeel dat verdampt is.

 

Gebruik de RM pas als het lijkt alsof het inktkussen leeg is, dus de inkt op is, en nog niet hard is geworden. Verdeel dan een klein beetje over het inktkussen en laat dit (gesloten) 1 nacht staan zodat het zich met de overgebleven kleurstoffen en bindmiddel kan mengen. Gebruik nooit meer verdunner dan dat er aan gewicht verdampt is. Indien u dit gemakkelijk vindt kan u het kussen wegen nadat het de 1ste keer beïnkt is en weer wegen als de inkt verdroogt is. Begin eerst met een beetje verdunner. In de praktijk zult u dezelfde hoeveelheid verdunner in totaal kunnen gebruiken (in meerdere keren) als inkt dat u op het kussen gedaan heeft.

 

Verdunningsmiddel RM/438

Levering van uw stempel order

Voor 15.00 uur stempel besteld, dezelfde dag op de post.


Uitzonderingen:
 Mocht een stempel of stempelproduct uitzonderingsgewijs niet bij ons op voorraad zijn dan kan de levertijd iets langer zijn. In dat geval wordt dit altijd d.m.v. een e-mail aan u doorgegeven. Indien u een EOS stempel besteld dan kan het voorkomen dat i.v.m. de beïnkting de levertijd 1 dag langer is.

Onze brandstempels en lakstempels hebben ook een andere levertijd. Indien het bestandje is goedgekeurd is de levertijd voor de ALK Serie brandstempels is 1 à 3 werkdagen. De S serie en HLP Serie brandstempels hebben 5 tot 10 werkdagen levertijd. De lakstempels 1 à 3 werkdagen.