Verdunningsmiddel RM/191

Verdunningsmiddel RM/191

Verdunnings-en reinigingsmiddel RM/191. Ook voor het opfrissen van uw stempelkussen met 191 inkt.

4,48 Incl. btw

Bestel gemakkelijk op rekening en betaal achteraf

 

Verdunnings-en reinigingsmiddel voor de Noris 191 inkt.

 

De Noris inkt 191 is een zeer snel drogende inkt op basis van alcohol.

 

Het is normaal dat de Noris inkt 191na enige tijd (soms al uren, dagen) in het kussen begint te drogen. Sluit de doos direct na gebruik, bind er een elastiek omheen om goed te laten sluiten en verpakt u het stempelkussen in een dichte plastic zak. Zou blijft de inkt het langst goed nat.

 

Het is niet de bedoeling dat, na droging, het kussen weer nabeïnkt wordt.

 

Alleen de alcohol verdampt immers en de pigmenten en de bindmiddelen blijven in het kussen achter. Telkens opnieuw inkt bijvullen verhoogt het percentage van bindmiddelen en pigmenten en vervolgens wordt het kussen kleverig en niet langer bruikbaar om mee te stempelen. U kunt het inktkussen dan weggooien.

 

Wij adviseren dan ook de 191RM verdunner aan te schaffen. (Dit is tevens een reiniger voor de stempels).

 

Verdeel een beetje van de 191RM over het kussen en vervang zodoende alleen de componenten van het bestanddeel dat verdampt is.

 

Gebruik de RM pas als het lijkt alsof het kussen leeg is en nog niet hard is geworden. Verdeel dan een klein beetje over het inktkussen en laat dit (gesloten) 1 nacht staan zodat het zich met de overgebleven kleurstoffen en bindmiddel kan mengen. Gebruik nooit meer verdunner dan dat er aan gewicht verdampt is. Een tip is om het kussen te wegen nadat het de 1ste keer beïnkt is en weer wegen als de inkt verdroogt is. Begin eerst met een beetje verdunner. In de praktijk zult u dezelfde hoeveelheid verdunner in totaal kunnen gebruiken (in meerdere keren) als inkt dat u op het kussen gedaan heeft.

 

Verdunningsmiddel RM/191

Levering van uw stempel order

Voor 15.00 uur stempel besteld, dezelfde dag op de post.


Uitzonderingen:
 Mocht een stempel of stempelproduct uitzonderingsgewijs niet bij ons op voorraad zijn dan kan de levertijd iets langer zijn. In dat geval wordt dit altijd d.m.v. een e-mail aan u doorgegeven. Indien u een EOS stempel besteld dan kan het voorkomen dat i.v.m. de beïnkting de levertijd 1 dag langer is.

Onze brandstempels en lakstempels hebben ook een andere levertijd. Indien het bestandje is goedgekeurd is de levertijd voor de ALK Serie brandstempels is 1 à 3 werkdagen. De S serie en HLP Serie brandstempels hebben 5 tot 10 werkdagen levertijd. De lakstempels 1 à 3 werkdagen.